Naš veliki gospodin Žuća

Kao i svaki "Žuća" poreklom sam iz grada pored Beograda – dakle ja sam Zemunac, kao i moja cimerka. Zato se dobro kontamo.

Zuca

Malo sam kulirao na Bežanijskoj Kosi, malo u bloku na brdu kod škole. Na tom brdu je prvo spavao Duki. Meni su napravili dobri ljudi i kućicu ali tu sam samo spavao. Išao sam i na Savu, kupao se, tu je mnogo gotivno društvo. Onda se uveče vratim.

I tako malo po malo, uz moj šarm,  nekako se privalih. Dobih svoj dom! Doduše pomogla mi je jedna zla veštica sa prvog sprata jer je pretila da će nas otrovati, pa ova moja cimerka nije spavala noću zbog toga. I eto mene malo po malo, uselio sam se skroz.

Živim sa još dva psa koje ste već upoznali, Donom i Duškom. Mi smo ‘’braća po materi’’. A mater nam je gotiva, penjemo joj se na glavu…

viber image 2021 11 30 17 30 01 288

Verujte, bez šale, stvarno sam gospodin sa velikim ‘’G’’! Mogu to i da dokažem:

  • Spavam na posebnoj fotelji. Neću valjda da se mešam sa drugim psima.
  • Kada pada kiša, stojim ispod ulaza. Ne želim da se moja ćuba pokvasi. Trpeću vala dokle god kiša ne stane.
  • Ako osetim miris neke ukusne hrane za ljude u blizini, granule ću samo pogledati i to sa prezirom. Gledaću i našu ‘’human’’ cimerku u nadi da ću je hipnotisati i da ću dobiti ručak, kao pravi čovek, što realno i jesam…
  • Popodne uglavnom odmaram. Često na leđima kao buba. Valja se lepo opustiti…
  • Pijem kafu, isključivo sa mlekom. Jednom sa probao onu crnu i malo je bljak. Ali nes ne odbijam. Dok se okreneš, cap cap, ode!
  • Kada me smore braća, uđem u orman. Tamo malo kuliram. Izađem kad mi je volja. Ne oblačim njenje stvari, samo mi služe kao dušek.
  • Ne lajem nikada, nisam ja tamo neka lajava džuma. Za to imamo zaduženog, Dukija J.
  • Obožavam da se družim. Najviše sa nepoznatim psima pa me često čekaju da obavim svoju DDD rutinu (dnevnu dozu druženja).
  • Imam hobi. Doduše, kažu da nije tako gospodski. Naime, od starih navika mi je ostala poslastica: Obilazak kontiša (blokovski kontejneri su mnogo gotivni). Ako me nema, zna se gde sam.

viber image 2021 11 30 17 30 03 861

Sve u svemu, radostan sam što sam deo ove Skills "Give me 4" ekipe! A vi budite hrabri i dobri, udomite nekog čupavca. Puno ljubavi vam sleduje!  

 

Štampa